Wespen?
www.wespenoverlast.nl!
Tel: 0180 - 611 039
Mob: 06 - 24 20 96 12

Tik hieronder uw
telefoonnummer in, klik op de
rode wesp,
dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld!

Wespen

Wat voor dieren zijn wespen eigenlijk precies? Tot de orde van de wespen behoren alle hoornvliesvleugelen die niet bij, hommel of mier zijn. Daarnaast is er de zaagwesp, die bij een andere orde hoort.

Bepaalde soorten wespen nuttige dieren; Ze spelen een rol bij de bestuiving van bloemen en het verdelgen van insecten. We hebben het hier dan bijv. over de papierwesp en de sluipwesp.

De wespensoort waarmee je echter meestal problemen krijgt, is de familie van de plooivleugelwespen, waarbinnen wel duizenden soorten zijn. Deze wespen hebben namelijk een behoefte aan zoetigheid en komen dus op de limonade van uw kind af. Daarnaast is de steek erg vervelend.

Als veel wespen op een plek een nest bouwen, waar dit niet gewenst is, spreken we van een wespenplaag. Dit kan heel vervelend zijn, zeker als het rond huis is.

De wespenbestrijder kan met goede hulpmiddelen, ervaring en technieken de wespenkolonie bestrijden en zorgen dat de plaag stopt. Tik uw telefoonnummer of emailadres in om contact met ons op te nemen.